WordPress

WordPress är det verktyg som VimleWebb valt att arbeta med för att skapa hemsidor och vi håller också kurser i WordPress.

Varför WordPress?

wordpress logotype

Användarvänligheten

WordPress är ett CMS (Content Management System = verktyg som möjliggör för kunden att själv administrera sin hemsida) med många fördelar. En av dem är användarvänligheten, det är en låg ingångströskel. Alla kan använda verktyget! Önskar du fördjupa dina kunskaper i hur du sköter din WordPress hemsida kan du få utbildning på någon av mina kurser. Glädjen över att själv kunna administrera, lägga till och dra ifrån innehåll är obeskrivlig. Du behöver inte känna dig låst till en webmaster som ska hjälpa dig lägga till information. Du kan lägga ut informationen precis när du vill, du kan t.o.m. tidsinställa den om du är ute i god tid.

WordPress är gratis och obundet

Ja WordPress är faktiskt gratis! Det är en programvara som är gjord med öppen källkod och det kostar inte något att ladda hem. Du får inga fakturor med licenskostnader! Du är inte heller bunden till en webbyrå utan kan när som helst byta eftersom allt arbete som gjorts finns på ditt webhotell och kan editeras/uppdateras av vilken WordPress konsult som helst.

Professionellt utseende och funktion

Det finns massor av teman man kan arbeta med (gratis eller premium) som ger din hemsida en professionell look. Genom att ändra i designen kan man dessutom få ett unikt utseende. Att använda WordPress betyder inte att din hemsida ser ut som en blogg! Däremot kan du på din hemsida utnyttja WordPress bloggfunktion och därmed få en dynamisk och attraktiv hemsida.

Starta i liten omfattning och skala upp

Det finns tusentals av funktioner att lägga till på din hemsida byggd på WordPress plattform. Antal tillägg ökar ständigt genom all utveckling som pågår hela tiden. Man kan göra en enklare hemsida till att börja med och sedan bygga ut efter hand. Antingen genom att successivt utnyttja temats alla funktioner eller genom att koppla på fler funktioner efter hand. Man kan byta tema och förändra både utseende och funktioner utan att innehållet påverkas. Allt du skrivit och alla bilder du laddat upp finns kvar! Möjligheterna är enorma i WordPress.

Sökmotoroptimering

Även den bästa hemsidan är poänglös om ingen hittar den. För mig är det viktigt att mina kunders sidor hamnar högt hos sökmotorerna. Man kan själv förbättra möjligheterna för sin WordPress hemsida genom att stegvis arbeta med sin optimering. Sökmotoroptimering är ett ständigt pågående arbete och det är ett av exemplen på hur man kan skala upp omfattningen på sin WordPress hemsida. För bästa resultat kan vi förmedla kontakt med en konsult som specialiserat sig på sökmotoroptimering.

Väl beprövat och under ständig utveckling

Det är väldigt många som har sin hemsida byggd på WordPress plattform. Det är ett väl beprövat system och det är dessutom under ständig utveckling hela tiden. Med jämna mellanrum kommer det nya programuppdateringar med nya funktioner och säkerhetsjusteringar samt nya plugins. I takt med att behoven dyker upp finns det oftast ett plugin som lever upp till behovet. Exempelvis när en ny tjänst dyker upp och blir populär på nätet så finns det ganska snart integreringar mot WordPress.