Rensa bort och förebygga hack på din WordPress hemsida

Lägger allt annat åt sidan för att hjälpa dig

Vi vet hur paniken stiger när man blivit hackad. Det har hänt oss med, innan vi visste hur vi skulle skydda oss på bästa sätt. Därför lägger vi allt annat åt sidan om du ber oss om hjälp att rensa bort hacket och göra de åtgärder som minskar risken för fortsatt intrång.

Varför hackas min WordPress hemsida?

WordPress är en populär plattform som många använder. Den blir då intressant att attackera för hackers eftersom de kan nå många på en gång.

Ett intrång handlar inte om att någon ska stjäla ditt innehåll. Det är hackare som vill använda din webbplats som avsändare för olika typer av reklam, lägga in länkar till webbplatser du inte vill länka till men också att låta din webbplats vara en del i en överbelastningsattack mot förbestämda mål, som t.ex. banker.

Vad gör ni med min hackade WordPress hemsida?

1. Rensa bort

Först och främst måste hacket rensas bort. Filer gås igenom, databasen kontrolleras och det görs av tekniker som har lång erfarenhet av både WordPress och säkerhet på webben. Allt som inte hör hemma på din webbplats rensas bort!

När man blivit hackad kan Google och andra sökmotorer ha registrerat det och därmed svartlistat din webbplats från sökmotorer. Det åtgärdas av oss så dina besökare kan fortsätta besöka din webbplats utan meddelande om säkerhetsrisker.

2. Förebyggande åtgärder

Steg två är att hitta orsaken till intrånget och täppa igen säkerhetshålet.

Det finns en lista på åtgärder vi gör, men bl.a. så byter vi lösenord i alla nivåer, uppdaterar programvarorna på din webbplats och uppmanar ditt webbhotell att uppdatera programvaror ifall de är utgångna. Dessutom återställer vi det som eventuellt påverkats av hacket vad gäller innehåll, design och layout.

Du får information om hur du bör fortsätta sköta din site för att minimera risken att drabbas igen.

3. Fullständig trygghet

Det finns alltid en risk att bli drabbad igen, trots gediget vidtagna åtgärder. För att du ska slippa den oron erbjuder vi ett säkerhetsavtal.

Med ett säkerhetsavtal sköter vi löpande alla uppdateringar som ska göras, vi placerar din webbplats bakom en säkerhetsvägg som stoppar angreppen.

Om du mot förmodan skulle bli drabbad igen så ingår det att vi rensar och återställer din site utan extra kostnad för dig. Dessutom hur många gånger som helst. Så säkra är vi på att du inte blir drabbad igen om du tecknat vårt säkerhetsavtal.

Nyfiken på hur vi kan skydda din WordPress hemsida?

Boka ett kostnadsfritt och förutsättningslöst möte, digitalt eller över en kopp kaffe!

.