FAQ om WordPress och VimleWebb

Det är ofta samma frågor vi får om WordPress. Kanske du kan hitta svaret på just din fråga här.
Saknar du någon information är du självklart varmt välkommen att höra av dig!

Hur lång tid tar det att göra en hemsida?

Vi är effektiva och snabba, vi tycker inte om att lägga jobb åt sidan och göra dem ”sen”. En överenskommen deadline hålls garanterat. Men vill också framhäva att göra en webbplats kräver ett gediget och dedikerat arbete, både av dig som kund och av VimleWebb, det är inget vi kompromissar med, även om vi arbetar effektivt och håller överenskomna deadlines.

En enklare webbplats byggd på ett premiumtema går oftast fortare att producera än en webbplats med ett unikt tema som av oss programmerade funktioner och design.

Varför ska man välja WordPress som plattform för sin webbplats?

För att det är en låg inlärningströskel, inga licensavgifter, stora variationsmöjligheter, väl beprövat och utbrett med stor kunskap samt lätt att utöka/ändra hemsidan i takt med företagets förändringar. Du kan läsa mer om fördelar med WordPress på vår sida ”Om WordPress”

Håller ni kurser i WordPress?

Ja, Anna håller anpassade kurser för en eller flera personer på ditt företag. Upplägget kan vara att tillsammans hitta bästa arbetssättet i WordPress, få hjälp att komma över lite trösklar eller så kan det vara en heldagsutbildning med en grupp på flera deltagare.

Anna håller även kurser på Borås Högskola om WordPress.

Här kan du kan läsa mer om våra WordPress kurser

Jag hinner inte - kan ni hjälpa mig uppdatera?

Klart vi hjälper till med det! Det finns olika lösningar för hur vi kan göra – hör av dig så pratar vi mer om det.

Var köper ni teman?

När vi använder premiumteman köper vi från olika håll bereonde på kundens behov. På Theme Forest finns stor variation både vad gäller design, funktion och kvalitet. Det finns många bra men också många dåliga teman där. Det är bra om man är lite kritisk och läser en del om temat och googlar om det så man får en känsla för om det är buggigt eller inte.

Köper du ett tema via min länk ovan får jag några kronor som tack för hjälpen av Theme Forest. 

Kan man ha en flerspråkig hemsida i WordPress?

Ja det kan man! Vi använder WPML, det kostar några hundralappar men det är det värt. Har även provat några av de som är gratis men inte riktigt kommit överens med dem. Finns också många teman som är förberedda för WPML då det är ett välkänt och välanvänt tillägg för många utvecklare.

Köper du pluginet via min länk ovan får jag några kronor som tack för hjälpen av WPML. 

Vad är skillnaden på WordPress.com och WordPress.org?

WordPress.com är WordPress gratis bloggverktyg. Du får ett utrymme på deras egna servrar och kan där använda de tillägg och de teman som finns tillgängliga där. Du har ingen kontroll över filerna och kan inte göra utveckling på din webbplats utöver vad som erbjuds av WordPress.com.

WordPress.org är platsen där du kan ladda ner alla grundfiler som behövs för att göra en WordPress installation på ett eget webbhotell. Du betalar inte för filerna, men du betalar för att förvara dem på ett webbhotell. Med denna lösningen har du full kontroll och tillgång till dina egna filer för din webbplats.

VimleWebb arbetar endast med WordPress webbplatser där vi har tillgång till alla filer för webbplatsen. Alltså WordPress.org alternativet.

Vad kostar en WordPress webbplats hos VimleWebb

Den frågan bemöts ofta med ”Vad har du för budget?”. För alla har olika stor budget och därmed anpassas webbplatsen efter den tillåtna budgeten. Genom att analysera behovet med vetskap om budgeten hittar vi rätt nivå för webbplatsen. Våra kunder kan lita på att fakturan inte kommer med några överraskningar

Vad är WordPress och vad kostar licensen för programmet?

WordPress är ett gratis publiceringsverktyg, ett CMS där du arbetar i en kontrollpanel med innehållet. När du sparar – skickar du upp dina ändringar direkt till din hemsida. Du betalar ingenting alls för att använda WordPress. Det är en open source programvara och tillgänglig för alla att använda fritt.

Jag har blivit hackad, kan du få bort det?

Vi vet hur paniken stiger när man blivit hackad. Har hänt oss med, innan vi visste hur vi skulle skydda oss på bästa sätt.

Därför lägger vi allt annat åt sidan om du ber oss om hjälp att rensa bort ditt hack och göra de åtgärder som minskar risken för fortsatt intrång.

Du får också information om hur du bör fortsätta sköta din site för att minimera risken att drabbas igen.

Läs mer om hur vi arbetar med intrång på WordPress hemsidor.

Vi säljer även underhålls- och säkerhetsavtal för att helt avlasta dig från oron!

Varför säljer ni underhållsavtal, trodde WordPress var enkelt att sköta?

Ja, WordPress är enkelt att arbeta med. Men som med alla programvaror måste även WordPress uppdateras. Alla känner sig inte trygga i att uppdatera sina tillägg och WordPress filer. Dessutom är det många företag som ser vitsen av att lägga ut det arbetet och istället fokusera på sin verksamhet.

Av samma anledningar lägger många företagare ut sin bokföring på en redovisningskonsult, att välja att lägga ut underhåll och teknik på sin webbplats till en konsult är för många ett bra sätt att få loss tid och kunna engagera sig i innehållet på webbplatsen istället.

Finns det flera nivåer på underhållsavtalen?

Ja VimleWebb tillhandahåller tre nivåer samt tillägg för säkerhet. Ta kontakt för att tillsammans med oss avgöra vilken variant som är lämpligast för just ditt företags webbplats.

Vill du veta mer om WordPress på egen domän rekommenderar jag ett besök på WordPress.org

Urval av producerade WordPress webbplatser

Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig med din WordPress webbplats?

Boka ett kostnadsfritt och förutsättningslöst möte, digitalt eller över en kopp kaffe!