Skip to main content

Vanliga frågor och svar

Vad är WordPress och hur ser det ut med licenser?

WordPress är ett kostnadsfritt publiceringsverktyg och CMS för hemsidor där du enkelt hanterar ditt innehåll via en användarvänlig kontrollpanel.

Vid samarbete med konsulter och webbyråer betalar du för det arbete som utförs, snarare än att bekosta själva WordPress-programvaran.

Varför ska man välja WordPress?

Det finns många anledningar. Det är lätt att lära sig att använda WordPress och du kan enkelt anpassa och förändra din hemsida i takt med att ditt företag utvecklas. WordPress är en av världens största plattformar och står för ca en tredjedel av alla webbplatser idag. En annan fördel är att du inte behöver betala någon licensavgift för själva WordPress-programvaran, vilket ger dig frihet att använda den hur länge du önskar.

Håller ni kurser i WordPress?

Ja, strax innan lansering av ny hemsida i WordPress håller vi alltid en kort distansutbildning och genomgång för de som kommer arbeta med hemsidan.

Vad är skillnaden på wordpress.com och att ha en egen WordPress hemsida?

WordPress.com är WordPress egna webbplats. Du får (mot betalning) ett utrymme på deras egna servrar och kan där använda de tillägg och de teman som finns tillgängliga där. Du har ingen kontroll över filerna och kan inte göra utveckling på din webbplats utöver vad som erbjuds av WordPress.com.

Det som är vanligast är att man installerar WordPress på ett eget webbhotell. Man betalar inte för själva WordPress, utan för själva webbhotellet. Med denna lösningen har du full kontroll och tillgång till dina egna filer för din webbplats.

Vi arbetar endast med WordPress webbplatser där vi har tillgång till alla filer för webbplatsen.

Hur lång tid tar det att göra en webbplats?

Vi är effektiva och kan sätta i gång med kort varsel. En överenskommen deadline hålls garanterat. Men vill också framhäva att göra en bra webbplats är ett hantverk som kräver lite tid.

En enklare webbplats utvecklad med t.ex. Elementor går oftast fortare att producera än en webbplats med ett unikt tema som är kodad från grunden med specifika funktioner och design.

Jag hinner inte sköta uppdateringar, kan ni hjälpa mig uppdatera WordPress?

Absolut hjälper vi dig med det! Vi sköter uppdateringar av både innehåll och tekniken. Det finns olika lösningar för hur vi kan göra – hör av dig så hittar vi bästa lösningen för just dig!

Vilket tillägg är bäst för flerspråkighet?

Det finns olika sätt som man kan översätta en WordPress-sajt på. Ett alternativ är att sätta upp sajten som en Multisite lösning och på så sätt slippa använda plugins. Vill man använda plugins så kan vi rekommendera WPML och Polylang.

Vad kostar en WordPress hemsida hos er?

Det är svårt att på förhand svara på denna fråga. Vi behöver mer information om just era önskemål med den nya hemsidan.

Om ert behov är större än vad budgeten tillåter kommer komma med alternativa lösningar på era önskemål.

Jag har blivit hackad, vad gör jag?

Vi vet hur paniken stiger när man blivit hackad. Har hänt oss med, för ett antal år sedan innan vi visste hur vi skulle skydda oss på bästa sätt. Därför lägger vi allt annat åt sidan om du ber oss om hjälp att rensa bort ditt hack och göra de åtgärder som minskar risken för fortsatt intrång.
Du får också information om hur du bör fortsätta sköta din site för att minimera risken att drabbas igen.

Vi erbjuder även förvaltningsavtal för att helt avlasta dig från oron!

Varför säljer ni förvaltningsavtal, är inte WordPress enkelt att sköta själv?

Ja, WordPress är enkelt att arbeta med. Men som med alla programvaror måste även WordPress uppdateras. Det finns alltid risker med att uppdatera en programvara och det behöver föregås av backup samt om något händer så ska man kunna återställa igen. Alla känner sig inte trygga i att uppdatera sina tillägg och WordPress filer. Dessutom är det många företag som ser vitsen av att lägga ut det arbetet och istället fokusera på sin verksamhet.

Av samma anledningar lägger många företagare ut sin bokföring på en redovisningskonsult, att välja att lägga ut underhåll och teknik på sin webbplats till en konsult är för många ett bra sätt att få loss tid och istället kunna engagera sig i innehållet på webbplatsen.

Därför erbjuder vi förvaltningsavtal från 300,-/månad!

Har ni olika typer av förvaltningsavtal?

Vi tillhandahåller tre olika nivåer samt extra tillägg för ökad säkerhet. Ta kontakt med oss för att avgöra vilken variant som är lämpligast för just er hemsida.

Gör ni webbplatser utifrån egen design?

Ja. Alla webbplatser som vi utvecklar får unik design som är anpassad för just det företaget och dess målgrupper.

Några WordPress-hemsidor som vi har gjort