Varför anlita oss att göra din WordPress hemsida?

Förstår ert företag, era affärer och behov

Precis som varje kund är unik, är varje uppdrag unikt. För oss är det en självklarhet att din WordPress hemsida ska spegla din verksamhet.

Webbplatsens utseende och innehåll utformas för att passa just dig, dina besökare, dina önskemål och behov. Alla hemsidor som produceras av VimleWebb är responsiva (följsamma i alla enheter) och har så varit i flera år.

Alla kunder har olika förutsättningar och olika budgetar, det är självklart att ta hänsyn till det och anpassa produktionen därefter, med bibehållen professionalism.

Tryggt, snabbt och korrekt

Med erfarenhet från över 250 projekt samt det ständiga suget efter ny kunskap kan du vara trygg och säker på att din WordPress hemsida från VimleWebb håller hög kvalitet och den senaste tekniken. Vi gillar effektivitet och skjuter inget till morgondagen som kan göras idag. Svarstider på mail är korta och överenskomna deadlines hålls garanterat.

Även det du inte visste att du behövde beställa finns med i leveransen av en WordPress hemsida från VimleWebb!

När fakturan kommer är den ingen överraskning utan exakt enligt överenskommelse.

Sökmotoroptimering i fokus

Stort fokus i vårt arbete ligger på sökmotoroptimering för fler besökare till hemsidan och ökad konvertering. Du får hjälp att förstå hur Google ”tänker”!

Vi ger dig en bra och tydlig WordPress hemsida som leder trafik till dig och som besökarna har lätt att navigera på eftersom vi lägger stor vikt på din hemsidas struktur.

Du erhållen en lathund tidigt i projektet och vi förklarar också hur du själv kan fortsätta arbetet med din webbplats efter lanseringen för att ytterligare påverka din hemsidas ranking. Självklart kan vi göra det arbetet åt dig om du vill!

Google Analytics är ett gratis verktyg som kopplas på till din site så du kan lära dig mer om dina besökare och deras beteende på din hemsida.

Användarvänlighet och tydlig struktur

En bra webbplats får besökaren att stanna, agera, återkomma och rekommendera den vidare till andra.

Hemsidans innehåll måste vara tydligt strukturerat, man måste hitta det man söker oavsett var man hamnar på sajten och webbplatsen bör bete sig som man förväntar sig för att besökare inte ska bli förvirrade och då lämna din webbplats.

Som besökare ska man förstå vad som erbjuds, hur man hittar det och sedan vill vi att de ska agera som ni önskar med t.ex. beställning, kontakt eller annat.

Dessutom är din nya webbplats lätt för dig att sköta!

Långsiktiga relationer

När projektet är gjort släpper vi inte dig. Vi fortsätter att finnas för dig, genom support, utveckling och förvaltning. Eller genom att bara svara på dina frågor.

Vill du höra hur Anna jobbar med projekt och kundrelationer så rekommenderas att lyssna på poddavsnittet från Gott Prat här intill där frågorna mestadels handlar om företagandet i VimleWebb.

”Anna har hjälpt mig att ordna två proffsiga siter helt enligt mina önskemål. Eller egentligen bättre än mina önskemål då hon under processen, med båda webbplatserna, kommit med massor av förslag och synpunkter som utvecklade min idé och gjorde det hela perfekt”
Michael Alphov

Urval av producerade WordPress hemsidor

Hur är processen när WordPress hemsidan byggs?

Behovsanalys

Efter förberedelse träffas vi, antingen digitalt eller över en kopp kaffe, där vi går igenom alla era behov och önskemål. Syfte, målgrupp och förväntningar är viktiga frågor som måste besvaras.

Innan arbetet med att producera er WordPress webbplats börjar går vi igenom underlaget från vårt uppstartsmöte/workshop och skapar en sammanställning med design- och funktionspecifikationerna vår behovsanalys lett oss till.  Nu har vi klart för oss vad ni vill skapa/förändra med er nya webbplats!

Vi fastställer funktioner, innehåll och design innan vi tar nästa steg i processen.

Struktur & layout

Vi fortsätter arbetet med strukturen av innehållet samt hur det ska placeras. Vad ska finnas var? Vad ska besökarna göra var och hur ska alla sidor lätt hittas av besökarna?

Rätt mängd av text på varje sida, länkar till andra egna sidor och externa sidor. Vad ska lyftas fram och vad kan ligga lite längre ner i strukturen?

Hur stor plats ska bilderna ta? Hur många nyheter ska visas på ex. startsidan? Finns det bilder på medarbetarna? Om inte, tar vi in en fotograf som löser det. Hur tydligt ska företagets sociala mediekanaler visas? Ska hela flöden visas eller bara ikonerna för att lätt kunna följa?

De här frågorna är redan besvarade och uppdraget nu är att hitta rätt placering av allt som ska in på sajtens olika sidor. Här skapas som regel enkel mockup som underlag för designern.

Design

Utifrån projektgruppens enklare mockupen (layoutskiss) lämnar vi med varm hand över arbetet till designern som utvecklar arbetet med mockupen med sin kompetens om användarvänlighet och anpassningar med tanke på målgruppen och sajtens syfte. Förslag på designa görs för mobil, läsplatta och desktop olika storlekar. En följsam design som passar alla enheter så klart.

I ett mindre projekt där ett premiumtema (färdigdesignat) ska användas väljer man i den här fasen det tema som ska användas för webbplatsprojektet.

Teknik

Med vår erfarenhet av väldigt många projekt finns här kunskapen om hur din WordPress hemsida sätts upp professionellt med allt vad det innebär kring ex. långsiktig kodning, tekniska krav, säkerhet och val av rätt tillägg och eventuellt teman.

Vilket webbhotell ska man använda? Har du inget sedan tidigare köper vi ett lämpligt åt dig. Vi lägger upp dina e-postadresser. Du behöver inte engagera dig i tekniken alls. Om du inte vill.

Vi kompromissar inte med tekniken och kvaliteten oavsett vilken budget du har.

Innehåll

Innehållet (bilder, texter etc.) är det viktigaste på din webbplats. Om du inte har egna texter och bilder tar vi hjälp av experter i form av copywriter och fotograf för att skapa rätt texter och bilder.

Innehållet sättas samman i en tilltalande layout enligt framarbetad struktur så både besökare och du får ut det mesta av besöket.

Om du ska skriva dina texter till hemsidan själv krävs det kunskap om hur Google ”tänker”. Du får instruktioner och lathund av oss så du kan arbeta i lugn och ro med dina texter och därmed få fram ett innehåll som hjälper till med webbplatsens ranking på Google och samtidigt ger besökarna svar på de frågor de har.

Kontroller & tester

Innan lansering görs kontroller av olika slag för att säkerställa att din nya webbplats håller en hög kvalitet direkt.

Eftersom webbplatsen är responsive kontrolleras den i olika typer av enheter såsom mobiler, läsplattor och datorer.

Stavningar ska vara rätt.

Funktioner ska fungera utan problem.

Vi har en lång checklista på punkter som vi går igenom innan lansering sker!

Lansering

Dagen är här! Precis som planerat så klart! Omstyrningar av gamla webblänkar är viktigt för att inte tappa ranking på tidigare indexerade sidor hos t.ex. Google så det har vi gjort precis vid lanseringen.

När din nya webbplats är live hjälper vi till att sprida informationen i våra kanaler.

Idag firar vi! Imorgon tar vi tag i efterarbetet.

Avslut

Varje webbplatsproduktion är, oavsett omfattning, ett projekt. Innan vi stänger igen och arkiverar görs avstämningar med kund och projektgrupp.

Vi tar lärdom av saker som vi kunde gjort annorlunda. Redigerar arbetsunderlagen för kommande projekt för att hela tiden förbättra vårt arbete.

Följer upp med kunden om förvaltningsavtal behövs efter gratismånaden samt om det är några frågor på hur kunden själv ska arbeta med sin nya sajt.

Vi håller fortsatt kontakt efter lansering sjävklart, men just produktionsprojektet är nu avslutat.

Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig med din WordPress webbplats?

Boka ett kostnadsfritt och förutsättningslöst möte, digitalt eller över en kopp kaffe!