0704-401-401 anna@vimlewebb.se

WordPress hemsida

Vill du ha en billig WordPress hemsida?

Då behöver du nog leta lite till. Men söker du en webbyrå som fokuserar på att göra rätt webbplats för ditt behov utifrån de resurser som finns, ja då kan vi vara rätt för dig! Vi vill alltid göra våra kunder mer än nöjda.

Även det du inte visste att du behövde beställa finns med i vår leverans av din WordPress hemsida! Du behöver t.ex. inte ange att hemsidan ska vara responsive eller att du ska ha tillgång till statistik. Det har varit standard i många år i de hemsidor vi producerar, vare sig det är beställt eller inte.

Gillar långsiktiga relationer och vi vill finnas för dig under hela webbplatsens livstid.

WordPress hemsida

Hemsidor med lång hållbarhet byggs på den mest populära plattformen WordPress

Alltid responsivt

Bara följsamma hemsidor, anpassade för alla enheter så klart. Det är standard sen länge.

Design & funktion

Utseende och funktioner som är rätt för ditt företag, med fokus på sökmotoroptimering.

Vår process när vi bygger en WordPress hemsida

Processen varierar något beroende på omfattning. Men alla nedan punkter ingår i alla våra webbprojekt.

1. Behovsanalys

Behovet för er WordPress hemsida analyseras

Efter förberedelse träffas vi, antingen digitalt eller över en fika, där vi går igenom alla era behov och önskemål. Syfte, målgrupp och förväntningar är bland annat viktiga frågor som måste besvaras.

Innan arbetet med att producera er WordPress webbplats börjar går vi igenom underlaget från vårt uppstartsmöte/workshop och skapar en sammanställning med design- och funktionspecifikationerna vår behovsanalys lett oss till.  Nu har vi klart för oss vad ni vill skapa/förändra med er nya webbplats!

Ni bekräftar funktioner, innehåll och design innan vi tar nästa steg i processen.

2. Struktur

Strukturen fastställs

Från tidigare steg i processen har vi klart för oss ungefär vilket innehåll som ska finnas. I den här fasen fastställer vi strukturen av innehållet på din WordPress webbplats samt bestämmer hur det ska placeras. Vad ska finnas var? Vad ska besökarna göra var och hur ska alla sidor lätt hittas av besökarna? Vad ska synas i huvudmenyn? Behövs en toppmeny?

Rätt mängd text på varje sida, länkar till andra egna sidor och externa sidor. Vad ska lyftas fram och vad kan ligga lite längre ner i strukturen?

Hur stor plats ska bilderna ta? Hur många nyheter ska visas på ex. startsidan? Finns det bilder på medarbetarna? Om inte, tar vi in en fotograf som löser det. Hur tydligt ska företagets sociala mediekanaler visas? Ska hela flöden visas eller bara ikonerna för att lätt kunna följa?

Vi gör en sitemap som förtydligar hur strukturen ska byggas.

3. Innehåll

Innehållet såsom text och bilder

Innehållet (content) är det viktigaste på din webbplats. Om du inte har egna texter och bilder tar vi hjälp av experter i form av copywriter och fotograf för att skapa rätt texter och bilder.

Innan man sätter strukturen är det bra om man jobbat med innehållet, det har dock visat sig genom åren att det är lättare för kunden att skriva sitt innehåll om de vet strukturen. Om en copywriter ska skriva texterna involveras hen i fasen innan!

Om du ska skriva dina texter till hemsidan själv krävs det kunskap om hur Google ”tänker” ifall du vill placeras bra och locka besökare via Google. Du får instruktioner och lathund av oss så du kan arbeta i lugn och ro med dina texter och därmed få fram ett innehåll som hjälper till med webbplatsens ranking på Google och samtidigt ger besökarna svar på de frågor de har samt vägledning att hitta det de söker.

4. Design & layout

Layoutarbete av fastställt innehåll

När struktur och innehåll är fastställda tar vi nästa steg – att hitta rätt placering av allt som ska in på sajtens olika sidor. Vi vet vilka sidor innehållet ska ligga på, men inte hur det ska layoutas, i vilken ordning eller om allt innehåll ska synas i alla enheter.

Projektgruppen tar fram en mockup, designern med sin kompetens om användarvänlighet och anpassningar med tanke på målgruppen och sajtens syfte, får stort utrymme.

Design av webbplatsen

Förslag på en följsam (responsive) design följsam design lämnas till kund för ev. korrigeringar samt godkännande.

I ett mindre projekt där ett premiumtema (färdigdesignad mall) ska användas väljer man i den här fasen det tema som ska användas för webbplatsprojektet.

5. Teknik

En långsiktigt producerad WordPress hemsida

Med vår erfarenhet av väldigt många projekt finns här kunskapen om hur din WordPress hemsida sätts upp professionellt med allt vad det innebär kring ex. långsiktig kodning, tekniska krav, säkerhet och val av rätt tillägg och eventuellt teman.

Vilket webbhotell ska man använda? Har du inget sedan tidigare köper vi ett lämpligt åt dig. Vi lägger upp dina e-postadresser. Du behöver inte engagera dig i tekniken alls. Om du inte vill.

Vi kompromissar inte med tekniken och kvaliteten oavsett vilken budget du har.

6. Kontroller

Innan lansering kontrollerar vi!

Kontroller av olika slag görs innan lansering för att säkerställa att din nya webbplats håller en hög kvalitet direkt. Att länkar fungerar och finns där de behövs, programmerade funktioner är buggfria och att webbplatsen är oberoende av webbläsare t.ex. Stavningar ska vara rätt, texten vara lätt att läsa.

Eftersom webbplatsen är responsive kontrolleras den i olika typer av enheter såsom mobiler, läsplattor och datorer.

Vi har en lång checklista på punkter som vi går igenom innan lansering sker!

7. Lansering

Nu lanseras din nya webbplats!

Dagen är här! Precis som planerat så klart! Omstyrningar av gamla webblänkar är viktigt för att inte tappa ranking på tidigare indexerade sidor hos t.ex. Google så det har vi gjort precis vid lanseringen.

Idag firar vi! Imorgon tar vi tag i efterarbetet.

8. Avslut

Avslut av webbproduktionsprojektet

Varje webbplatsproduktion är, oavsett omfattning, ett projekt. Innan vi stänger och arkiverar görs avstämningar med kund och projektgrupp.

Vi tar lärdom av saker som vi kunde gjort annorlunda. Redigerar arbetsunderlagen för kommande projekt för att hela tiden förbättra vårt arbete.

Följer upp med kunden ifall förvaltningsavtal är aktuellt samt om det är några frågor på hur kunden själv ska arbeta med sin nya sajt. Ett avlämningsmöte bokas in med kunden.

Vi håller fortsatt kontakt efter lansering sjävklart, men just produktionsprojektet är nu avslutat.

Det va dags för JnJ att ta nästa steg med hemsidan. Vi fick via tips höra talas om Anna och tog kontakt – det har vi aldrig ångrat. Ett snabbt möte kommer till och Anna ställer kloka och utmanande frågor kring vad vårt syfte med sajten är vem den ska prata till. Anna är rättfram och rak och det gillar vi! Vi känner stort förtroende för hennes kunskap och skapande av webbsidor.

Jonas Gustavsson

JnJ Survey AB

WordPress hemsidor

VimleWebb arbetar med plattformen WordPress. Det är en plattform/CMS som gör att du som kund lätt själv kan administrera din WordPress hemsida. WordPress används av närmare en tredjedel av alla webbplatser i världen, från enklare bloggar till avancerade nyhetssajter.

Många fördelar med WordPress

  • användarvänlig kontrollpanel
  • inga licensavgifter
  • professionella funktioner
  • moderna designmöjligheter
  • lätt att skala upp
  • väl beprövat
  • under ständig utveckling

Är VimleWebb rätt WordPress webbyrå för dig?