Skip to main content

WordPress hemsida

Då får du nog lite vidare, men söker du en bra webbyrå som fokuserar på att göra rätt webbplats för just ert behov utifrån de resurser som finns, ja då kan vi gärna hjälpa till. Vår ambition är alltid att överlevrerera och göra våra kunder mer än nöjda.

Även det du inte visste att du behövde beställa finns med i vår leverans av din WordPress hemsida! Du behöver t.ex. inte ange att hemsidan ska vara responsive eller att du ska ha tillgång till statistik. Det har varit standard i många år i de hemsidor vi producerar, vare sig det är beställt eller inte.

Vi gillar långsiktiga relationer och vi vill finnas för dig under hela webbplatsens livstid.

Processen varierar något beroende på omfattning. Men alla nedan punkter ingår i alla våra webbprojekt.

1. Behovsanalys / Workshop

Behovet för er WordPress hemsida analyseras

Vi börjar med ett möte där vi går igenom alla era behov och önskemål med hemsidan. Vi diskuterar syfte, målgrupp och förväntningar.

Innan arbetet med att utveckla er WordPress webbplats börjar går vi igenom underlaget från vårt uppstartsmöte/workshop och skapar en sammanställning med design- och funktionspecifikationerna vår behovsanalys lett oss till.  Nu har vi klart för oss vad ni vill skapa/förändra med er nya webbplats!

Ni bekräftar funktionerna, innehållet och designen innan vi tar nästa steg i processen.

2. Struktur

Strukturen fastställs

Från tidigare steg i processen har vi klart för oss ungefär vilket innehåll som ska finnas. I den här fasen fastställer vi strukturen av innehållet på din WordPress webbplats samt bestämmer hur det ska placeras. Vad ska finnas var? Vad ska besökarna göra var och hur ska alla sidor lätt hittas av besökarna? Vad ska synas i huvudmenyn?

Rätt mängd text på varje sida, länkar till andra egna sidor och externa sidor. Vad ska lyftas fram och vad kan ligga lite längre ner i strukturen?

Hur stor plats ska bilderna ta? Hur många nyheter ska visas på ex. startsidan? Finns det bilder på medarbetarna? Om inte, tar vi in en fotograf som löser det. Hur tydligt ska företagets sociala mediekanaler visas? Ska hela flöden visas eller bara ikonerna för att lätt kunna följa?

Vi gör också ut en sajtkarta som förtydligar hur strukturen ska byggas.

3. Innehåll

Innehållet på hemsidan

Innehållet (content) är det viktigaste på din webbplats. Om du inte har egna texter och bilder kan ni ta hjälp av vår copywriter Alexander, för att skapa nya texter med rätt känsla.

Innan man sätter strukturen är det bra om man jobbat med innehållet, det har dock visat sig genom åren att det är lättare för kunden att skriva sitt innehåll om de vet strukturen. Om vår copywriter ska skriva texterna involveras han också.

Om du ska skriva dina texter till hemsidan själv krävs det kunskap om hur Google ”tänker” ifall du vill placeras bra och locka besökare via Google. Du får instruktioner och lathund av oss så du kan arbeta i lugn och ro med dina texter och därmed få fram ett innehåll som hjälper till med webbplatsens ranking på Google och samtidigt ger besökarna svar på de frågor de har samt vägledning att hitta det de söker.

4. Design & layout

Layoutarbete av fastställt innehåll

När struktur och innehåll är fastställda tar vi nästa steg – att hitta rätt placering av allt som ska in på sajtens olika sidor. Vi vet vilka sidor innehållet ska ligga på, men inte hur det ska layoutas, i vilken ordning eller om allt innehåll ska synas i alla enheter.

Projektgruppen tar fram en grov skiss där över layout och innehåll. Vi lämnar också ett förslag på en mobilanpassad (responsive) design till er för godkännande.

I ett mindre projekt där vi använder oss av teman, väljer vi tillsammans med er bland några beprövade alternativ.

5. Teknik

En WordPress hemsida som håller under en lång tid

Med vår erfarenhet av väldigt många hemsideprojekt har vi kunskapen om hur er WordPress hemsida ska sättas upp professionellt med allt vad det innebär kring ex. långsiktig kodning, tekniska krav, säkerhet och val av plugins och eventuellt teman.

Om ni inte redan har ett webbhotell hjälper vi er med att välja ett och sedan sätta upp allting åt er. Vi kan även hjälpa till med att sätta upp nya e-postadresser. Om ni inte vill eller har tiden, behöver ni inte engagera er i tekniken alls.

Vi kompromissar inte med tekniken och kvaliteten oavsett er budget.

6. Kontroller

Innan lansering kontrollerar vi allt

Kontroller av olika slag görs innan lansering för att säkerställa att er nya webbplats håller en hög kvalitet direkt. Att länkarna fungerar och finns där de behövs, programmerade funktioner är buggfria och att webbplatsen är oberoende av webbläsare. Vi kontrollerar även att texterna på de olika undersidorna.

Eftersom webbplatsen är mobilanpassad kontrolleras vi den i olika typer av enheter som t.ex. mobiler, läsplattor och datorer.

Vi har en lång checklista på punkter som vi går igenom innan lansering sker.

7. Lansering

Nu lanseras er nya webbplats!

Vi sköter lanseringen på bestämt datum. Omstyrningar och ompekningar av gamla webblänkar är viktigt för att inte tappa ranking på tidigare indexerade sidor hos t.ex. Google så det har vi gjort precis vid lanseringen.

8. Avslut

Avslut av webbproduktionsprojektet

Varje webbplatsproduktion är, oavsett omfattning, ett projekt. Innan vi stänger och arkiverar görs avstämningar med kund och projektgrupp.

Vi tar lärdom av saker som vi kunde gjort annorlunda. Redigerar arbetsunderlagen för kommande projekt för att hela tiden förbättra vårt arbete.

Följer upp med kunden ifall förvaltningsavtal är aktuellt samt om det är några frågor på hur kunden själv ska arbeta med sin nya sajt. Ett avlämningsmöte bokas in med kunden.

Vi håller fortsatt kontakt efter lansering sjävklart, men just produktionsprojektet är nu avslutat.

  • användarvänlig kontrollpanel
  • inga licensavgifter
  • professionella funktioner
  • moderna designmöjligheter
  • lätt att skala upp
  • väl beprövat
  • under ständig utveckling

Några WordPress-hemsidor som vi har gjort

Så säger några av våra kunder

Vi är väldigt nöjda med den nya webbplatsen och den ökade trafiken vi har sett sedan dess. Det känns även bra att ha ett serviceavtal där ni löpande uppdaterar vår hemsida.

M. ElmiVD Lärarinstitutet

Bra känsla för design, pålitliga och snabba. Jag är väldigt nöjd med den nya designen och strukturen på vår hemsida och webbshop.

B. TorvallVD Galleri Agardh Tornvall

Tack för hjälpen och tack för att ni var så uppmärksamma med alla detaljer på min nya hemsida. Elin hjälper mig med Adwords och ser till att jag får in nya kunder varje månad. Jag är jättenöjd och rekommenderar er till alla!

K. KinellVD Öppna Smatal